Stone Island - Vic

Stone Island

1540-677_philosophy_1

STONE ISLAND

Een cultuur van research, experimenteren, functie en gebruik zijn altijd typerend geweest voor Stone Island: het sportswear merk opgericht in 1982 in Ravarino, in de buurt van Modena, door de geniale Massimo Osti. Binnen een jaar na het oprichten kwam Carlo Rivetti in beeld, Rivetti kocht 50% van Osti’s bedrijf in 1983 en nam in 1993 het hele bedrijf over samen met zijn zus Cristina. Belovend dat ze altijd de continuiteit handhaven die het DNA van het merk zo sterk maakt.

Aangewezen om het symbool te worden van extreme research in garen en textiel en het hebben van een innovatief design staat het bekend als het merk dat de hedendaagse blik op sportswear heeft veranderd. Nadat het direct een cult-fenomeen werd is het merk er in geslaagd om tot de dag van vandaag een merk te blijven wat de jeugd ziet als eigentijds referentiepunt.

De kracht van Stone Island ligt in de unieke manier van afwerking van producten. Door eindeloos experimenteren met dyes en behandelingen gecreerd in het kleurenlaboratorium van Sportswear Company. Een afdeling die in staat is om geavanceerde technologie te combineren met ervaring en menselijke capaciteiten die door de jaren heen meer dan 60.000 dye recepten heeft opgeleverd.

Zie ook : Carlo Rivetti’s Tour door Stone Island

 

 

Voor informatie over leveringen zie ook: Onze collectie

 

Registreer voor de nieuwsbrief!
Krijg als eerste updates over evenementen en het laatste nieuws