Maakwijze Jacob Cohën - Vic

Maakwijze Jacob Cohën

07 jan Maakwijze Jacob Cohën

De gehele herencollectie van Jacob Cohën is gemaakt van een luxe slim-fit denim waarbij elke jeans een speciale behandeling ondergaat in de eigen wasserij. Dit procedé is geheel vrij van synthetische producten en essentieel voor het wasproces. Om unieke jeans te kunnen maken die hun naam eer aandoen, ondergaat Kurabo-denim verschillende behandelingen en herhaalde spoelingen. De stof wordt geborsteld, gewrongen en geperst, en na elke stap in de behandeling wordt het kledingstuk doorgegeven aan de vakkundige, ervaren medewerkers die de wassing uitvoeren, uitsluitend met het zeer harde Griekse puimsteen.

Elke collectie omvat meer dan 20 verschillende typen denim, waaronder de exclusieve selvage denim, en 45 verschillende wassingen die worden gekenmerkt door de steeds herhaalde handmatige behandelingen. Gemaakt in Italië, een label van ponyleer, zilveren knopen, een kettingsteek op de zoom en zeer exclusief Japanse Kurabo-denim zijn kenmerkend voor deze jeans.

Aandacht voor de klant zit in het DNA van Jacob Cohën, vertelt ontwerper Nicola Bardelle: “Ik heb de ideale jeans ontworpen, namelijk de jeans die ik zelf altijd heb willen dragen: comfortabel, elegant en zelfs geschikt voor mensen die niet of nauwelijks bekend zijn met denim.” Elke jeans lijkt wel maatwerk. Typisch Jacob Cohën. De zorg en aandacht voor zelfs het kleinste detail straalt er vanaf: de pantalon, die opgevouwen in een rechthoekige kartonnen doos zit, is gewikkeld in het fijnste Havana-papier. Er zit bovendien een katoenen zakje bij met een klosje garen in dezelfde kleur als de stiksels, zodat je de jeans eventueel kunt zomen, en een stukje puimsteen om de jeans na het wassen bij te werken. Ook aan de meest veeleisende klant is gedacht, want er zit zelfs een doekje bij om de zilveren knopen te poetsen en een zijden pochet.

Speciaal voor degenen onder ons die unieke kledingstukken willen dragen heeft de collectie ook een limited edition. Daarvan zijn maar een beperkt aantal exemplaren gemaakt. Ze zijn gemakkelijk te herkennen aan het zilveren logo op het ponyleren label, de exclusieve selvage en de handmatige afwerking.Registreer voor de nieuwsbrief!
Krijg als eerste updates over evenementen en het laatste nieuws