Canada Goose - Vic

Canada Goose

07 jan Canada Goose

Canada Goose outerwear wordt al meer dan 50 jaar geproduceerd om mensen te beschermen tegen de extreme kou in het noorden van Canada. Het bedrijf begon halverwege de jaren ’5o in een kleine loods in Toronto als specialist in jassen voor lage temperaturen. Tegenwoordig worden de jassen overal ter wereld gedragen door mensen die dagelijks werken in koude weersomstandigheden. Van bergbeklimmers in Nepal tot de crew van een movie set en van onderzoekers op Antarctica tot piloten in het poolgebied. Allemaal kiezen ze voor Canada Goose omdat het een betrouwbaar product is (alle jassen worden in Canada gemaakt en zijn met de hand gestikt, naaister Maria Arruda verteld hier meer over in deze video).

De reden dat Canada Goose nu ook vaker terug te vinden is in het straatbeeld komt vanwege de reputatie op het gebied van kwaliteit en functionaliteit. De jassen halen hun isolatie uit de vulling van 625 fill power witte eendendons die je optimaal warm houden. Dons is een van de beste isolatiematerialen, met een drie keer zo hoge isolatiewaarde per gram dan synthetische materialen, wat een aanzienlijk lichter en warmer product oplevert. Het dons dat wordt gebruikt door Canada Goose is afkomstig van de pluimvee verwerkende industrie, en nooit van levende pluk. Daarbij is het dons hypoallergeen, waardoor iedereen kan genieten van het comfort van dons.

De (verwijderbare) bontkraag beschermt tegen wind en sneeuw en houdt het gezicht warm. Het bont rond de capuchon creëert turbulente warme lucht rond het gezicht, wat beschermt tegen bevriezing. Het bont is afkomstig van coyote (er is bewust niet gekozen voor de wolf of veelvraat), dat op duurzame wijze gevangen wordt door de originele inheemse gemeenschappen in Noord-Canada, waarmee de authentieke levenswijze van deze bevolkingsgroepen wordt gewaarborgd. De coyote veroorzaakt in het noorden van de Verenigde Staten veel overlast door het doden van vee en zeldzame roofdieren.

Canada Goose heeft een handig systeem ontwikkeld waarbij je heel snel kan zien waar ieder type jack voor bedoeld is. Het TEI (Thermal Experience Index) is onderverdeeld in 5 categorieën: Lightweight (1), Versatile (2), Fundamental (3), Enduring (4) en Extreme (5). Categorie 1 en 2 zijn bijvoorbeeld perfect voor de Hollandse winters terwijl een categorie 5 uitermate geschikt is voor het beklimmen van de Mount Everest.

Klik hieronder voor een mooie introductievideo gemaakt door het Zuid-Koreaanse team van Magazine <B>. Voor pre-orders mail naarjouke@vic-brugstraat.nl.

Canada Goose is verkrijgbaar vanaf augustus 2013 (Autumn/Winter 2013/14 collectie).Registreer voor de nieuwsbrief!
Krijg als eerste updates over evenementen en het laatste nieuws