An insight into Stone Island - Vic

An insight into Stone Island

07 jan An insight into Stone Island

Carlo Rivetti’s Tour (1)

Carlo Rivetti geeft een kijkje in de keuken van het hoofdkantoor van Sportswear Company in Ravarino, waar zijn merk Stone Island wordt uitgedacht en tot leven komt.

Het begint met een kennismaking. Rivetti vertelt over zijn bedrijfsfilosofie, die altijd uitgaat van onderzoeken en experimenteren. Over de passie en de enorme knowhow waarmee ideeën en visies worden vertaald in kledingstukken en collecties die altijd innovatief en baanbrekend zijn. Daarna volgt een serie verhalen. De camera legt de woorden van iedereen die betrokken is bij Stone Island, zonder enige discretie vast en er wordt gefilmd op alle locaties waar het product wordt gemaakt.

Klik hier voor de video(deel 1).

Garment Dye (2)

Vervolg op de video “Carlo’s Tour” die Carlo Rivetti liet maken om het vernuft, de technieken en de toewijding te laten zien waarmee Stone Island kleding en collecties worden gemaakt, en waarbij de toeschouwer een kijkje krijgt op alle afdelingen van het bedrijf.

Het tweede gedeelte gaat over het experimentele kleuratelier, een uiterst verfijnde werkruimte waar alle fases van de verfbehandelingen die de kledingstukken ondergaan, perfect op elkaar worden afgestemd. Deze knowhow is van onschatbare waarde en heeft Stone Island direct vanaf het begin een unieke positie in het segment sportkleding gegeven.

Claudia Bergamini, hoofd van het kleuratelier, demonstreert de processen van de dubbele verftechniek op het voltooide kledingstuk. Dit is een van de vele mogelijkheden om verschillende kleuren en tinten te krijgen uit hetzelfde verfbad.

Klik voor de video(deel 2).

The Product (3)

In dit derde deel van de documentaire over de wereld van Stone Island neemt Andrea Moro, hoofd Productie, ons mee naar het hart van de productie. Hij onthult een aantal geheimen en benadrukt daarbij een essentieel aspect van het DNA van Stone Island: passie.

Klik voor de video(deel 3).

The sum of all things (4)

Een interview met Paola Rimondi. Zij is bij Stone Island verantwoordelijk voor materiaalresearch en kwaliteitscontrole. Paola werkt al sinds de oprichting bij Stone Island en heeft dan ook een heel persoonlijke kijk op de wereld en filosofie van het merk. Ze vertelt over de geschiedenis en ontwikkeling van het merk. Van het prille begin tot nu, van stijl tot materiaalkennis, van idee tot productie. Wanneer materialen tot leven komen, gebeurt er iets bijzonders.

Klik hier voor de video(deel 4).Registreer voor de nieuwsbrief!
Krijg als eerste updates over evenementen en het laatste nieuws